Coronamaatregelen op het Linie College VSO

Per 23 maart 2022 zijn er versoepelingen aangekondigd. Lees alles hierover op deze site: Verdere versoepelingen coronamaatregelen | Nieuwsbericht | Rijksoverheid.nl

Klachten
Bij klachten: blijf thuis en doe een zelftest. Als de uitslag positief is, maak dan een afspraak voor een test bij de GGD en ga minimaal 5 dagen in isolatie. U mag weer naar buiten als u de laatste 24 uur geen klachten heeft.
Wat het onderwijs betreft: het is niet meer nodig voor leerlingen en personeel om 2x per week preventief te testen als er geen klachten zijn. 

Leven met corona
Corona is niet weg. Er zullen nog steeds mensen ziek worden van corona. Doordat het vaccineren goed helpt en doordat veel mensen weerstand hebben opgebouwd door een besmetting, zijn de gevolgen van een nieuwe golf met besmettingen minder groot dan in 2020 en 2021. Een coronabesmetting kan ook voor gezonde mensen nog steeds heel vervelend zijn. Corona blijft een groter risico voor mensen die ouder zijn, of die een kwetsbare gezondheid hebben. Respecteer elkaars keuzes. Houd rekening met elkaar. Houd afstand als iemand daar om vraagt. 
Een aantal adviezen helpt nog steeds om besmetting te voorkomen, deze adviezen zijn: 
regelmatig handen wassen; hoesten en niezen in de elleboog; met klachten (thuis) een zelftest doen en thuisblijven na een positieve test; goed blijven ventileren.Meer informatie over de aanpak van het coronavirus en het basisonderwijs en speciaal (basis)onderwijs is te vinden op de website van de Rijksoverheid

• Sectorplan corona
Er is op 4 juli 2022 een document gepubliceerd vanuit het Ministerie van OCW. Het kabinet wil dat kinderen en jongeren naar school kunnen gaan, ook bij een opleving van het coronavirus. Daarom is er een sectorplan geschreven. Hierin staan vier fases met maatregelen waarmee de scholen open kunnen blijven en de besmettingen worden beperkt. 

Deze symptomen komen vaak voor bij besmetting met het coronavirus:
- verkouden (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn);
- hoesten;
- benauwd of kortademig;
- verhoging (tot 38 graden Celsius);
- koorts (vanaf 38 graden Celsius);
- plotseling niets meer ruiken en/of proeven, zonder dat de neus verstopt is.  
Meer informatie over besmetting met corona staat op de website van het RIVM.
(De school past de adviezen en richtlijnen van het RIVM toe. https://lci.rivm.nl/richtlijnen/covid-19#index_Ziekte--Besmettelijkheid)

Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT