Vrij i.v.m. Pasen! 🐇🐥

Beste ouders/verzorgers,

Komend weekend is het Pasen 🐰🥚🐣 en dan genieten wij met z'n allen van een lekker lang weekend!

Morgen, vrijdag 29 maart en maandag 1 april (geen grap!) zijn alle leslocaties van onze school gesloten (Fresiastraat, Koningstraat en Willemsoord). We zien de leerlingen graag weer op dinsdag 2 april.

En nog even ter herinnering: op woensdag 3 april kunt u onze school bezoeken. Tussen 15.00-17.00 uur houden we een Open dag 🏩. Zegt het voort!

Heel fijn, lang Paasweekend gewenst!

WOENSDAG 3 APRIL OPEN DAG

Goedemiddag beste ouders/verzorgers,

Wij organiseren volgende week woensdag 3 april weer een Open (mid)dag in school.

Bent u altijd al benieuwd geweest hoe onze lessen eruit zien, of wilt u een familielid laten kennismaken met ons onderwijs? Dan kan dat volgende week woensdagmiddag tussen 15.00 - 17.00 uur bij ons op de Fresiastraat 2 in Den Helder.

Wij heten u van harte welkom! En zegt het voort!

Open dag 2024
STUDIEDAG donderdag 21 maart a.s.

Goedemorgen, beste ouders/verzorgers,

Pakt u de agenda er weer even bij? Wij hebben volgende week donderdag 21 maart een STUDIEDAG (voor het team). De leerlingen hoeven deze dag NIET naar onze leslocaties Fresiastraat 2, ATC Koningstraat 109 en onderwijs-/zorgdependance Willemsoord 39.

Tevens kunt u alvast noteren, dat we het Paasweekend GESLOTEN zijn: op vrijdag 29 maart is het Goede Vrijdag en maandag 1 april is het 2e Paasdag, dan is de school gesloten en zijn zowel de leerlingen als het team vrij!

We hebben het vervoer geïnformeerd, maar het kan geen kwaad als u het zelf nog aan ze meedeelt!

Onze studiedagen, vrije dagen en vakanties kunt u altijd nakijken op ons vakantie- en activiteitenrooster en op de jaarplanner (beide te vinden op onze website www.liniecollege.nl.)

Volgende week is het vakantie!

Beste ouders/verzorgers,


Morgen gaan we met z'n allen nog even een dagje buffelen op het Linie College en het ATC, maar volgende week, van 19 t/m 23 februari genieten we lekker van een weekje vakantie!

Het vervoer wordt ook nog geïnformeerd voor de zekerheid, maar als het goed is, is dat al bekend!

Het vakantie- en activiteitenrooster met vakanties en studiedagen kunt u ook nakijken via onze website www.liniecollege.nl.

Fijne Voorjaarsvakantie iedereen!


GGD organiseert online bijeenkomst: Scheiden doet leiden

Op donderdagavond 14 maart a.s. van 20.00-21.30 uur organiseert GGD Hollands Noorden in samenwerking met Steven Pont, het Scheidingsplein en Villa Pinedo de online bijeenkomst: Scheiden doet leiden. Zowel op praktisch als op emotioneel gebied verandert er veel in het dagelijks leven en dit vraagt om goede begeleiding.

Deze online bijeenkomst is voor alle ouders/opvoeders van kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar die gaan scheiden of die gescheiden zijn. Ook vrienden, grootouders, medewerkers van kinderopvang en school zijn van harte welkom! Samen kunnen we leren hoe we kinderen tijdens en na een scheiding het beste kunnen begeleiden.

Tijdens deze online bijeenkomst delen twee jongeren van Villa Pinedo, die zelf een scheiding hebben meegemaakt, hun persoonlijke verhaal. Daarnaast zal Steven Pont, vanuit zijn deskundigheid, inzicht geven in de invloed van een scheiding op de levensloop van kinderen. Monique Klein-Vriend van GGD Hollands Noorden zal de kijkersvragen behandelen.

Aanmelden: meld je hier gratis aan voor deze online bijeenkomst.

Flyer online bijeenkomst Scheiden doet leiden
Gevaarlijke vapes in omloop

Beste ouders, verzorgers,

Via diverse kanalen, waaronder scholen uit de regio, gemeentelijke veiligheidteams en het Noordhollands Dagblad van 1 februari, bereiken ons berichten over gevaarlijke vapes. De inhoud is zo geconcentreerd en sterk, dat in Amerika al enkele jongeren neurologische problemen hebben opgelopen of zelfs zijn overleden. De vapes zijn al bij scholen in onze regio aangetroffen. Wees dus alert, praat erover met elkaar en laten we er met elkaar voor zorgen dat iedereen goed geïnformeerd is over de risico’s en gevaren. Dit geldt natuurlijk ook voor het gebruik van vapes in het algemeen. Hopelijk laten leerlingen zich daardoor minder snel verleiden tot het gebruiken van vapes. Indien wij (één van) onze leerlingen vapend aantreffen op het schoolterrein, dan zal de vape in beslag worden genomen en worden de ouders geïnformeerd. Op dit moment is er nog weinig bekend over deze vapes. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft ze aangeboden aan het RIVM voor nader onderzoek. Daarnaast doet de politie onderzoek naar wie deze vapes verhandelt. Wij houden u op de hoogte.

Met vriendelijke groeten,

Daniella Schotman


Bedankt namens KiKa

Goedemiddag beste ouders/verzorgers,

Vorige week woensdag hebben we de cheques uitgereikt n.a.v. de verdeelde opbrengst van onze 2 markten vorig jaar. Eén van de begunstigde goede doelen is KiKa (Kinderen Kankervrij). Zij hebben ons laten weten ontzettend blij te zijn met onze donatie en daar zijn wij hartelijk voor bedankt. Zie bijlagen. Wat ontzettend leuk! Wij zijn vereerd, en wij willen daarom ook u nog extra bedanken voor uw bijdrage aan de markten!

Brief Kika bedankje 240130
BEDANKT NAMENS KIKA 300124
Uitreiking cheques v/d opbrengsten van de markten

Zoals we u hadden meegedeeld, waren de opbrengsten van onze Zomermarkt en de Kerstmarkt gedeeltelijk voor goede doelen. Deze doelen zijn Spieren voor Spieren, de Nierstichting en Kika.

De bedragen zijn inmiddels overgemaakt, en gisteren, woensdag 24 januari, zijn de cheques uitgereikt aan de contactpersonen van deze goede doelen. Wat waren ze blij, dankbaar en trots! Wij danken u voor uw bijdrage aan onze markten, wij zijn ook blij en trots!

Bericht namens Stichting Roos

Beste ouders/verzorgers,

Op 13 november plaatste ik een bericht namens Inger Wouters en Anne Groen, coördinatoren deelnemers van Stichting Roos. Zij willen uw aandacht vragen voor de vakanties van Stichting Roos: "Stichting Roos organiseert sinds 1999 vakanties voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking in de leeftijd van 8 t/m 18 jaar en van 19 t/m 28 jaar. Iedere zomer bieden wij vele kinderen en jongeren een te gekke vakantieweek. Komende zomer vinden de vakantieweken plaats tussen zaterdag 20 juli en vrijdag 16 augustus. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de informatiebrochure in de bijlage en naar onze website: https://www.stichting-roos.nl/." 

De coördinatoren hebben ons laten weten dat er voor komende zomer nog een paar plekjes vrij zijn in de vakantieweken voor kinderen/jongeren met een verstandelijke beperking in de leeftijd van 8 t/m 18 jaar. De data en overige informatie staan in de bijgevoegde flyer en op de website van Stichting Roos.

Deelnemers flyer 2024 (1)
Informatiebrochure deelnemers 2024 (1)
STUDIEDAG op DINSDAG 23 JANUARI a.s.

Beste ouders/verzorgers,

a.s. dinsdag 23 januari is er weer een studiedag voor het team.

De leerlingen hoeven deze dag NIET naar onze onderwijslocaties Fresiastraat 2 (school), Koningstraat 109 (ATC) en Willemsoord 39 (dependance op het "Tekpark") in Den Helder.

Het vervoer is ingelicht.

Overige studiedagen, vrije dagen en vakanties vindt u in ons vakantie- en activiteitenrooster, dat staat o.a. in de schoolgids en bij "Documenten" op onze website: SWS Den Helder - VSO Linie College > Info > Documenten.


Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT