Donderdag 8 oktober

Hard gewerkt met prachtige resultaten!

Beslisboom 12+

Goedemiddag,

Deze beslisboom helpt om in te schatten of uw zoon/dochter wel of niet naar school mag in deze corona tijd.

Met vriendelijke groeten,

Daniella Schotman

Beslisboom 12 plus BOinK AJN RIVM.pdf
Diploma-uitreiking afgelopen vrijdag 11 september

Afgelopen vrijdag hebben we feestelijk afscheid genomen van de schoolverlaters van afgelopen schooljaar. Door de coronacrisis kon dat op 1 juli niet doorgaan.

Michel, Ricardo, Aziz, Eva, Sandra, Jeannette, Danique, Britt en Kelvin kwamen nog één keer op school om afscheid te nemen en hun getuigschrift in ontvangst te nemen en te ondertekenen samen met de directeur Daniëlla Schotman, onder het genot van een kopje koffie en een cakeje (gemaakt door horeca).

De schoolverlaters kwamen via een rode loper de school binnen. Daarna was er het officiële afscheid, waarbij Daniëlla over iedereen wel wat te vertellen had. Na de ondertekening kregen de schoolverlaters ook nog een cadeaubon en een klokje. Hierna werden ze feestelijk uitgezwaaid door alle leerlingen en teamleden. 

We wensen al onze schoolverlaters veel succes bij hun baan!

(Namens Marja Boon)


PS: - de foto's zijn met toestemming van de aanwezigen geplaatst.

- als u via onze website dit nieuwsbericht leest, kunt u op de homepage klikken op "meer nieuws", en dan in het nieuwsitem op de foto klikken, om de rest van de foto's te kunnen bekijken.

Team Linie College stelt zich aan u voor!

Beste ouders, verzorgers,

Vanavond hadden wij een ouderavond voor alle ouders van nieuwe leerlingen. Wat fijn dat u er was!

Bent u benieuwd naar de nieuwe mentor van uw zoon of dochter? Klik dan op onderstaande link waarin het team zich aan u voorstelt!

https://www.youtube.com/watch?v=oC939sVYMTU


Met vriendelijke groeten,

Daniella Schotman

Overalls voor het ATC!

Gisteren, woensdag 2 september heeft het ATC overalls gekregen via de Helderse Uitdaging https://helderseuitdaging.nl/. De overalls zijn gesponsord door Govers https://www.goversbv.nl/ en we zijn er heel erg blij mee! (Meer info? https://www.liniecollege.nl/School/ATC-en-schoolwinkel)

Wist u trouwens, dat ons Arbeidstrainingscentrum met schoolwinkel in de Koningstraat 109 in Den Helder (bij de Wibra) elke dinsdag t/m vrijdag tijdens schooltijden geopend is? We verkopen door leerlingen handgemaakte producten (uit de lessen Groen, Creatieve Expressie en Techniek en Kaarsenmakerij en natuurlijk vanuit het ATC). Kom gerust eens langs! En vertel het uw familie en kennissen!

Margreet en Peter.

Kennismakingsavond

Beste ouders, verzorgers,

Donderdag 3 september staat er een kennismakingsouderavond in de jaarplanner om 19 uur. In verband met de maatregelen omtrent corona hebben wij besloten deze alleen door te laten gaan voor alle nieuwe ouders. Door maar een klein aantal ouders in de school toe te laten zijn wij in staat om de 1,5 meter grens te handhaven.

Alle overige ouders worden gebeld of er wordt een beeldbel overleg ingepland door de nieuwe mentor over hoe het gaat op school. Wellicht bent u inmiddels al gebeld.

Om toch een beeld te krijgen van de nieuwe mentor van uw kind zullen wij een kennismakingsvideo maken van alle personeelsleden van het Linie College. Binnenkort delen we de link naar dit filmpje op SchoolWapps.

Mocht u tussentijds contact willen met de mentor van uw kind, dan kunt u altijd even bellen.

Hieronder hebben we een "intekenverzoek" geplaatst. Wilt u als nieuwe ouder komen, kunt u zich intekenen. Als u zich intekent, wilt u dan evengoed een mail sturen naar administratie@liniecollege.nl met de melding dat u graag komt? Zo weten we precies wie er komen. Bedankt!

Met vriendelijke groeten,

Daniella Schotman

Maandag 17 augustus

Beste ouders, verzorgers,


De zomervakantie zit er alweer bijna op.

We hopen dat u een leuke vakantie heeft gehad!

Komende maandag verwachten we de leerlingen weer op school. Wij zijn er klaar voor!


We vragen u om de maatregelen m.b.t. het corona virus nog even door te nemen en met uw zoon/dochter te bespreken. Hieronder staan ze nogmaals op een rijtje:


- Het is belangrijk dat de leerlingen 1,5 meter afstand blijven houden tot de docent en dat we de hygiëne regels omtrent covid-19 blijven opvolgen.


- Wanneer uw kind gezondheidsklachten heeft, dan moet uw kind thuisblijven. Uw kind moet ook thuisblijven, wanneer er iemand in het huishouden gezondheidsklachten heeft of positief getest is op covid-19. Wanneer uw kind positief getest is, dan blijft uw kind 14 dagen thuis, tot iedereen in het huishouden 24 uur klachten vrij is. We vragen u de directie hierover in te lichten.


- Laat uw kind vooraf thuis naar het toilet gaan om toilet momenten op school te beperken.


- Bij binnenkomst desinfecteren we de handen van leerlingen. Ook vragen we of ze vrij zijn van klachten. In ieder lokaal is een fles desinfectie en oppervlakte reiniger aanwezig. Toiletten, meubilair en materialen worden extra schoongemaakt. De schoonmaakploeg wordt extra ingezet.


- Omdat het zo warm is zullen wij extra ventileren.


- Zolang de 1,5 meter maatregel blijft gelden willen we het aantal volwassenen in school zoveel mogelijk beperken. Laat uw kind daarom alleen de school binnen lopen.


- Wij vragen u om altijd bereikbaar te zijn op het noodnummer.


Het kan zijn dat er leerkrachten uitvallen i.v.m. gezondheidsklachten. Zoals u van ons gewend bent zullen we onze uiterste best doen om vervanging te regelen. Het kan echter voorkomen dat het niet lukt en we u vragen uw kind thuis te houden.


De meeste stageadressen zullen onze leerlingen weer ontvangen.


Heeft u nog vragen over bovenstaande, dan kunt u altijd naar school bellen of mij e-mailen op d.schotman@liniecollege.nl. Ook kunt u het eerder gedeelde protocol raadplegen.

Laten we er samen voor zorgen dat we de kans op besmetting zo klein mogelijk houden.


Het is ons helaas nog niet gelukt om een geschikte docent bewegingsonderwijs te vinden. De lessen bewegingsonderwijs zullen zoveel mogelijk doorgaan. We gaan dit probleem intern oplossen door leerkrachten in te zetten met een bevoegdheid bewegingsonderwijs.


Wij hebben er weer zin in en zijn ontzettend blij dat we weer 100% fysiek onderwijs mogen geven. Geniet nog lekker van het zonnetje🌤️⛱️ en tot maandag! 😃


Met vriendelijke groeten,

Daniella Schotman


Zomervakantie! En de website is bijgewerkt.

Wij hebben inmiddels vakantie! Het is zomervakantie t/m 16 augustus, wij verwachten alle leerlingen weer op maandag 17 augustus.

Het nieuwe vakantie- en activiteitenrooster staat inmiddels op onze website www.liniecollege.nl, evenals onze nieuwe schoolgids vol wetenswaardigheden over onze school.

Deze documenten (en meer) kunt u hier vinden: https://www.liniecollege.nl/Info/Documenten

Ook wordt de kalender (zowel in SchoolWapps als op de website) nog bijgewerkt.

Wij wensen u namens het team en alle leerlingen een fijne vakantie en we hopen u in goede gezondheid weer te zien vanaf 17 augustus!

Vak en act.rooster 20 21 LC schoolgids
VSO protocol

Goedemiddag,


We gaan 100% open na de zomervakantie. Zie mijn vorige bericht hierover.

Hierbij het VSO protocol waar wij ons aan houden.


Met vriendelijke groeten,

Daniella Schotman

Protocol volledig openen voortgezet speciaal onderwijs pdf (1)
Nieuwe datum afscheid schoolverlaters

Beste ouders en verzorgers, 

Vandaag stond eigenlijk het feestelijke afscheid van de schoolverlaters gepland. 

Sommige leerlingen hebben al eerder dit schooljaar de school verlaten, maar nog geen getuigschrift gekregen. Vanwege de coronacrisis hebben we besloten dit niet vandaag te vieren. We hebben de betreffende ouders ingelicht per mail en een nieuwe datum begin volgend schooljaar ingepland: vrijdagmiddag 11 september

Wij wensen natuurlijk wel alle schoolverlaters veel succes op hun nieuwe plek!

deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl