KONINGSSPELEN en -lunch

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Op maandag 22 april a.s. is er voor onze leerlingen een Sportdag op het Linie College n.a.v. de jaarlijkse, landelijke Koningsspelen. We sporten één blok buiten.

Wilt u uw zoon of dochter vragen om in sportieve kleding naar school te gaan. We vinden het leuk als dit in oranje of rood-wit-blauw is. Dit is uiteraard niet verplicht. Bij slecht weer wordt volgens het gewone rooster gewerkt en dan proberen we het later in het jaar nog een keer.

Op vrijdag 26 april is er een Koningslunch. School verzorgt gratis de lunch op deze dag. Ook dan is het gezellig en feestelijk om in oranje of rood-wit-blauwe kleding op school te komen. Dit is niet verplicht.

We hopen op 2 gezellige dagen!

Sportieve groet namens de Koningsspelencommissie

Rob, Evy en Tanja

Brief namens het JOC

Beste ouders/verzorgers,

Deze week is aan alle leerlingen een brief meegegeven van het JOC (Jeugd Onderwijs en Cultuurfonds).

Het JOC is voor gezinnen met kinderen van 4 tot 18 jaar die in Den Helder en Julianadorp wonen. Het doel van dit fonds is dat alle leerlingen een kans krijgen om een museum of schouwburg te zoeken. Ouders die het niet breed hebben, kunnen daardoor toch een leuk uitje hebben met hun kinderen.

Mocht u daar meer vragen over hebben, kijk op de website JOC Den Helder - Jeugd Onderwijs en Cultuurfonds of neem met mij contact op via de mail: s.vandewalle@sws-dh.nl


JOC aanmeldlink apr24
Vrij i.v.m. Pasen! 🐇🐥

Beste ouders/verzorgers,

Komend weekend is het Pasen 🐰🥚🐣 en dan genieten wij met z'n allen van een lekker lang weekend!

Morgen, vrijdag 29 maart en maandag 1 april (geen grap!) zijn alle leslocaties van onze school gesloten (Fresiastraat, Koningstraat en Willemsoord). We zien de leerlingen graag weer op dinsdag 2 april.

En nog even ter herinnering: op woensdag 3 april kunt u onze school bezoeken. Tussen 15.00-17.00 uur houden we een Open dag 🏩. Zegt het voort!

Heel fijn, lang Paasweekend gewenst!

WOENSDAG 3 APRIL OPEN DAG

Goedemiddag beste ouders/verzorgers,

Wij organiseren volgende week woensdag 3 april weer een Open (mid)dag in school.

Bent u altijd al benieuwd geweest hoe onze lessen eruit zien, of wilt u een familielid laten kennismaken met ons onderwijs? Dan kan dat volgende week woensdagmiddag tussen 15.00 - 17.00 uur bij ons op de Fresiastraat 2 in Den Helder.

Wij heten u van harte welkom! En zegt het voort!

Open dag 2024
STUDIEDAG donderdag 21 maart a.s.

Goedemorgen, beste ouders/verzorgers,

Pakt u de agenda er weer even bij? Wij hebben volgende week donderdag 21 maart een STUDIEDAG (voor het team). De leerlingen hoeven deze dag NIET naar onze leslocaties Fresiastraat 2, ATC Koningstraat 109 en onderwijs-/zorgdependance Willemsoord 39.

Tevens kunt u alvast noteren, dat we het Paasweekend GESLOTEN zijn: op vrijdag 29 maart is het Goede Vrijdag en maandag 1 april is het 2e Paasdag, dan is de school gesloten en zijn zowel de leerlingen als het team vrij!

We hebben het vervoer geïnformeerd, maar het kan geen kwaad als u het zelf nog aan ze meedeelt!

Onze studiedagen, vrije dagen en vakanties kunt u altijd nakijken op ons vakantie- en activiteitenrooster en op de jaarplanner (beide te vinden op onze website www.liniecollege.nl.)

Volgende week is het vakantie!

Beste ouders/verzorgers,


Morgen gaan we met z'n allen nog even een dagje buffelen op het Linie College en het ATC, maar volgende week, van 19 t/m 23 februari genieten we lekker van een weekje vakantie!

Het vervoer wordt ook nog geïnformeerd voor de zekerheid, maar als het goed is, is dat al bekend!

Het vakantie- en activiteitenrooster met vakanties en studiedagen kunt u ook nakijken via onze website www.liniecollege.nl.

Fijne Voorjaarsvakantie iedereen!


GGD organiseert online bijeenkomst: Scheiden doet leiden

Op donderdagavond 14 maart a.s. van 20.00-21.30 uur organiseert GGD Hollands Noorden in samenwerking met Steven Pont, het Scheidingsplein en Villa Pinedo de online bijeenkomst: Scheiden doet leiden. Zowel op praktisch als op emotioneel gebied verandert er veel in het dagelijks leven en dit vraagt om goede begeleiding.

Deze online bijeenkomst is voor alle ouders/opvoeders van kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar die gaan scheiden of die gescheiden zijn. Ook vrienden, grootouders, medewerkers van kinderopvang en school zijn van harte welkom! Samen kunnen we leren hoe we kinderen tijdens en na een scheiding het beste kunnen begeleiden.

Tijdens deze online bijeenkomst delen twee jongeren van Villa Pinedo, die zelf een scheiding hebben meegemaakt, hun persoonlijke verhaal. Daarnaast zal Steven Pont, vanuit zijn deskundigheid, inzicht geven in de invloed van een scheiding op de levensloop van kinderen. Monique Klein-Vriend van GGD Hollands Noorden zal de kijkersvragen behandelen.

Aanmelden: meld je hier gratis aan voor deze online bijeenkomst.

Flyer online bijeenkomst Scheiden doet leiden
Gevaarlijke vapes in omloop

Beste ouders, verzorgers,

Via diverse kanalen, waaronder scholen uit de regio, gemeentelijke veiligheidteams en het Noordhollands Dagblad van 1 februari, bereiken ons berichten over gevaarlijke vapes. De inhoud is zo geconcentreerd en sterk, dat in Amerika al enkele jongeren neurologische problemen hebben opgelopen of zelfs zijn overleden. De vapes zijn al bij scholen in onze regio aangetroffen. Wees dus alert, praat erover met elkaar en laten we er met elkaar voor zorgen dat iedereen goed geïnformeerd is over de risico’s en gevaren. Dit geldt natuurlijk ook voor het gebruik van vapes in het algemeen. Hopelijk laten leerlingen zich daardoor minder snel verleiden tot het gebruiken van vapes. Indien wij (één van) onze leerlingen vapend aantreffen op het schoolterrein, dan zal de vape in beslag worden genomen en worden de ouders geïnformeerd. Op dit moment is er nog weinig bekend over deze vapes. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft ze aangeboden aan het RIVM voor nader onderzoek. Daarnaast doet de politie onderzoek naar wie deze vapes verhandelt. Wij houden u op de hoogte.

Met vriendelijke groeten,

Daniella Schotman


Bedankt namens KiKa

Goedemiddag beste ouders/verzorgers,

Vorige week woensdag hebben we de cheques uitgereikt n.a.v. de verdeelde opbrengst van onze 2 markten vorig jaar. Eén van de begunstigde goede doelen is KiKa (Kinderen Kankervrij). Zij hebben ons laten weten ontzettend blij te zijn met onze donatie en daar zijn wij hartelijk voor bedankt. Zie bijlagen. Wat ontzettend leuk! Wij zijn vereerd, en wij willen daarom ook u nog extra bedanken voor uw bijdrage aan de markten!

Brief Kika bedankje 240130
BEDANKT NAMENS KIKA 300124
Uitreiking cheques v/d opbrengsten van de markten

Zoals we u hadden meegedeeld, waren de opbrengsten van onze Zomermarkt en de Kerstmarkt gedeeltelijk voor goede doelen. Deze doelen zijn Spieren voor Spieren, de Nierstichting en Kika.

De bedragen zijn inmiddels overgemaakt, en gisteren, woensdag 24 januari, zijn de cheques uitgereikt aan de contactpersonen van deze goede doelen. Wat waren ze blij, dankbaar en trots! Wij danken u voor uw bijdrage aan onze markten, wij zijn ook blij en trots!

Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT