Batterijen inleveren tot vrijdag 25e

Onze batterijeninzamelactie gaat heel goed! Vandaag ging de teller over de 100 kg. 🔋🔋🔋🔋🔋🔋

Let op:

Tot en met a.s. vrijdag kunnen de batterijen ingeleverd worden voor de actie.

Namens Team Sportservice: Maatjesschaatsen!

Beste lezer,

Dit jaar wordt de ijsbaan aan de Beatrixstraat in Den Helder weer geplaatst, deze is vanaf 10 december geopend.

Nu biedt Team Sportservice daar weer een moment voor het gratis Maatjesschaatsen aan, voor mensen met een beperking én een maatje! Een maatje kan een familielid, begeleider, vriend of vriendin zijn.

Schaatsen en schaatshulpmiddelen kunnen gratis gebruikt worden, noren zijn niet toegestaan. Handschoenen zijn verplicht.

De datum en tijd voor het maatjesschaatsen is zondag 18 december van 9.00 uur – 10.00 uur.

Eind volgende week wordt deze activiteit uitgezet via de media, maar ik wilde jullie alvast op de hoogte stellen om je al aan te kunnen aanmelden. Aanmelden met een groep is uiteraard ook mogelijk.

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar rblondeau@teamsportservice.nl met naam en leeftijd van de deelnemer(s), rol en naam van maatje, contactgegevens (mail, telefoonnummer, woonplaats) en mate en type van beperking zodat we hier zoveel mogelijk rekening mee kunnen houden.

Je kunt ook het formulier op onze website invullen om je aan te melden Maatjesschaatsen Den Helder - Team Sportservice Schagen Hollands Kroon

Mochten er vragen zijn, dan hoor ik die uiteraard ook graag.

Met sportieve groet,

Rina Blondeau

Regiocoördinator Aangepast Sporten

Aanwezig: dinsdag t/m donderdag 

📧 Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor een van de nieuwsbrieven.  

🔋 UPDATE BATTERIJEN BATTLE 🔋

Onze school is geselecteerd om mee te doen aan de Batterijen Battle van STIBAT! 🔋🔋🔋

Tijdens de Batterijen Battle gaan wij de strijd aan met andere (basis)scholen in Nederland. Een duurzame strijd waarbij we van 7 tot en met 25 november 2022 de meeste lege batterijen proberen te verzamelen. Wie weet winnen wij een duizelingwekkende show van Victor Mids (bekend van het televisieprogramma "Mindf*ck") op onze school!

Bijgevoegd een brief voor ouders. De leerlingen krijgen een foldertje mee. Hierin staan o.a. inleverinstructies, zoals welke batterijen mag je inleveren en welke niet en wat je moet doen met lekkende batterijen.

Voor elke kilo ingeleverde batterijen ontvangt de school € 0,25. Dat is mooi meegenomen! 🔋🔋🔋🔋🔋🔋🔋🔋🔋🔋 Spaart u mee? Lees a.u.b. de bijgaande brief.

Ouderbrief Batterijen Battle
🔋 Linie College VSO is geselecteerd en doet mee aan de Batterijen Battle!

Onze school is geselecteerd en wij doen mee aan de Batterijen Battle!

Vanaf maandag 7 november verzamelen leerlingen en leerkrachten in drie weken zo veel mogelijk lege batterijen. Een oppepper voor het milieu én wij maken kans op waanzinnige prijzen, waaronder een optreden van Victor Mids!

Dus heeft u nog lege batterijen? Doe ze in een (boterham)zakje en lever ze op school in! Alvast bedankt!

Lege batterijen inleveren

Wist u dat wij zijn aangemeld bij STIBAT als inleverpunt voor lege batterijen?

Op 7 november start de Batterijen Battle van STIBAT. Wij hebben ons hier ook voor aangemeld! We weten natuurlijk nog niet of we wat gaan winnen, maar we kunnen sowieso alvast heel veel gaan sparen :-)

Doe mee met de Batterijen Battle!

Tijdens de Batterijen Battle ga je de strijd aan met andere basisscholen in Nederland. Een duurzame strijd waarbij je van 7 tot en met 25 november 2022 de meeste lege batterijen probeert te verzamelen. Wie weet win je een duizelingwekkende show van Victor Mids op jouw school!

In elke lege batterij zit nog een dikke vette plus. Inleveren dus!

Je staat er niet vaak bij stil, maar ook bij jou thuis zijn er tientallen lege batterijen te vinden. Wist je dat ze nog vol pluspunten zitten? Die kunnen we goed gebruiken! Lever je lege batterijen daarom in.

Ingezamelde batterijen leveren waardevolle metalen op, zoals ijzer, lood, zink en mangaan. Daar maken we weer nieuwe producten van. Fietsen, brilmonturen, pannen, bestek, leidingen of dakgoten… en nog veel meer. Laat die pluspunten dus niet verloren gaan! Test je batterijenkennis en speel de quiz.

Lever ze in en geef ze een nieuw begin

Kijk maar eens rond in je huis, er liggen vast nog een paar lege batterijen in je keukenla. Of check dat oude gereedschap. En vergeet ook de batterijen uit die gestrande drone niet. Want… in elke lege batterij zit nog een plus. Inleveren dus!

Stichting Leergeld Den Helder

Beste ouder/verzorger,

Onderstaand stukje is ingezonden door Michelle Kooijman, onze schoolmaatschappelijk deskundige. Het gaat om de website van Stichting Leergeld Den Helder. Ouders kunnen via de website Stichting Leergeld Den Helder zelf een aanvraag indienen. Let op: het is voor nu alleen voor de ouders uit Den Helder. Ouders woonachtig in andere gemeentes kunnen via de gemeente of via Michelle Kooijman een vraag stellen, want in iedere gemeente is er wel lokaal aanbod en anders kan een fonds aangeschreven worden.

Stichting Leergeld Den Helder – Want alle kinderen mogen meedoen!

Leergeld zet zich in voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met minimale financiële middelen, die vanwege gebrek aan financiële middelen niet mee kunnen doen met hun leeftijdgenootjes.
Ouders of verzorgers van deze kinderen kunnen een beroep doen op hulp van een lokale stichting Leergeld indien zij bepaalde binnen- of buitenschoolse activiteiten voor hun kinderen niet kunnen betalen.
Onze lokale Leergeld stichtingen stellen, afhankelijk van de lokaal beschikbare financiële middelen en het lokale voorzieningenaanbod van andere instanties en organisaties, elk hun eigen toekenningsbeleid en vergoedingenbeleid vast. Doorgaans ligt de inkomensgrens die door Leergeld stichtingen wordt gehanteerd, om voor ondersteuning in aanmerking te komen, rond de 120% van het bijstandsniveau, maar dat kan dus lokaal afwijken. Er wordt zoveel mogelijk geprobeerd om maatwerk te verlenen.

Met vriendelijke groet,

Michelle Kooijman
Schoolmaatschappelijk werker
de Meerpaal SO ZMLK & Linie College VSO ZMLK

MEE & de Wering

T 088 - 0075 000

M 06-57572263

M.Kooijman@meewering.nl

www.meewering.nl

G-dans (15+) bij Triade

G-dans (15+)

Soort: Korte cursus | Doelgroep: Speciale groepen, Jongeren 12-18 jaar

Deze dansles is speciaal voor mensen met het syndroom van down of een verstandelijke beperking. We dansen op verschillende muziek en in verschillende stijlen; van ballet tot jazzballet en van modern tot flamenco. Niet alleen leuk, het is ook nog eens heel goed voor de motorische en sociale ontwikkeling én voor het zelfvertrouwen. Docente Saskia zorgt ervoor dat iedereen op z'n eigen manier kan meedoen. Probeer het eens uit!

G-dans (15+) | Triade Den Helder (triade-denhelder.nl)


Voor leeftijdscategorie 15+; startdatum 05-09-2022; op maandagen van 19:00-19:45 uur.

Kosten: 36 lessen € 218,70.

Studiedag 5 oktober vervalt

Beste ouders, verzorgers,

De geplande studiedag van 5 oktober 2022 komt te vervallen. De leerlingen kunnen dus gewoon naar school komen op 5 oktober. Dit heeft te maken met een geboekt programma dat helaas is gecancelled.

De studiedag is verplaatst naar woensdag 25 januari 2023.

Het vervoer is hierover geïnformeerd en de kalenders zijn aangepast. We hopen op uw begrip. Excuses voor het ongemak.


Met vriendelijke groeten,

Daniëlla Schotman

STUDIEDAG aanstaande donderdag 22 september

Goedemiddag, beste ouders/verzorgers,

Even ter herinnering: aanstaande donderdag 22 september 2022 heeft het team een studiedag.

Al onze locaties (school, het ATC en de onderwijs-/zorgdependance) zijn die dag voor de leerlingen gesloten. Het vervoer wordt geïnformeerd.


Bericht van de GGD: online ouderavond

Op donderdagavond 29 september aanstaande van 19.30-21.00 uur organiseert ‘In Control of Alcohol en Drugs’ weer een gratis online ouderavond ‘In gesprek met jouw kind over alcohol & drugs’, zie bijlagen.

Tijdens dit interactieve webinar nemen twee preventiedeskundigen van Brijder Jeugd ons mee in de wereld van alcohol & drugs. Er zijn hierbij acteurs aanwezig, die op een leuke en laagdrempelige manier het gesprek aangaan. Je ontvangt tijdens dit interactieve webinar veel informatie, wat voor ouders/opvoeders interessant is:

·       de gevolgen van alcohol en drugs gebruik voor jongeren

·       de puberteit en gebruik

·       de ontwikkeling van het jonge brein

·       in gesprek gaan met kinderen

Zie de bijgaande flyer.

Met vriendelijke groet,

 

Esther Burger

Beleidsmedewerker Jeugd

Ambassadeur ‘In Control of Alcohol&Drugs’

 

GGD Hollands Noorden│www.ggdhollandsnoorden.nl

Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT