Horeca

HORECA (voorheen Consumptief) is op het Linie College onderverdeeld in de volgende vakken:
- interne stage  
- kantine  
- HACCP
- catering

Horeca Facilitair 

Dit vak wordt gegeven door diverse medewerkers. De leerlingen leren hier onder andere schoon te maken zoals in een officieel schoonmaakbedrijf verwacht wordt. Maar ook koffie en thee zetten en rondbrengen, magazijnbeheer, telefoon beantwoorden en diverse andere klussen in en rond de school. Verder zijn ze actief in de winkel. 

Horeca Kantine

Dit vak wordt gegeven op maandag, dinsdag en woensdag door Marja Boon en op donderdag en vrijdag door Demelza Benschop.  

Leerlingen die dit vak hebben leren hier allerlei werkzaamheden die verwacht worden als je gaat werken in de horeca, bijv. kantine of restaurant. Er komen ook andere onderdelen aan bod die op meerdere werkplekken toe te passen zijn, te denken valt aan voorraadbeheer, werken met de kassa, opslag, werkhouding en werkgedrag. Leerlingen die deze lessen krijgen zullen ook veelal punten uit de lessen HACCP in de praktijk toepassen. 
Een belangrijk onderdeel is het boodschappen doen. Dit doen we meestal elke dag, waarbij we eerst bedenken wat we voor de kantine gaan maken en vervolgens gaan we zelf aan de hand van een boodschappenlijst alle ingrediënten halen. 
Daarnaast leren ze kookhandelingen, zoals snijden, koken en bakken en bedienen van keukenapparatuur. 
Er is ook aandacht voor het bereiden van eenvoudige maaltijden als voorbereiding op 'zelfstandig' wonen. 

HACCP

De afkorting HACCP staat voor: Hazard Analysis and Critical Control Points, is een risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen. De Nederlandse vertaling is: Gevarenanalyse en kritische controlepunten. Bedrijven die zich bezighouden met de bereiding, verwerking, behandeling, verpakking, vervoer en distributie van levensmiddelen dienen hierdoor alle aspecten van het voortbrengingsproces te identificeren en op gevaren te analyseren. Dit controleproces, uitgaande van de Europese Unie, wil ervoor zorgen dat het productieproces van alle voedingsmiddelen gepaard gaat met zo weinig mogelijk risico op besmetting.

De onderdelen van HACCP komen aan bod tijdens de horeca-lessen. Leerlingen die beginnen op het Linie College leren de basis hiervan in Fase 1. Linie College heeft de officiële regelgeving vormgegeven in praktische lessen met bijhorende theorie. Elke leerling die met voedingsmiddelen komt te werken heeft kennis nodig van HACCP.

Catering

Het onderdeel catering (afhankelijk van de opdrachten) wordt op maandag, dinsdag en woensdag gegeven door Marja Boon en op donderdag en vrijdag door Demelza Benschop. Bij dit vak staan mede werkhouding, aanpakgedrag en het toepassen van de regels van de HACCP centraal. Wilt u ook wat bestellen bij onze catering? Klik op Catering of neem contact met ons op om te horen wat er mogelijk is!
Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT