Creatieve Expressie

Bij de lessen van Creatieve Expressie leren de leerlingen  om met  zoveel mogelijk verschillende materialen te werken. Zo worden er tekeningen en schilderijen gemaakt met o.a. potlood, stiften, verf, wasco en krijt. B.v. een fantasiebeest, zelfportret, wolkenkrabber, tekenen als Mondriaan, dieren, etc.
De leerlingen maken ook werkstukken van klei, wol,  papierpulp, brooddeeg, karton, hout, papiersoorten, kosteloos materiaal en ga zo maar door.
  
Het resultaat is niet alleen belangrijk, maar ook de werkaanpak, organisatie en  of een leerling goed kan werken met b.v. een schaar, lijm, verfkwasten etc. 

Vaak krijgen de leerlingen een opdracht, maar ze kunnen natuurlijk ook hun eigen idee vormgeven. Ze leren zo hun eigen creativiteit ontwikkelen en ontdekken wat ze het leukste materiaal vinden om mee te werken.
Leerlingen kunnen zelfstandig aan een opdracht werken, maar er worden ook werkstukken met groepjes gemaakt. Dan is het belangrijk om goed te kunnen samenwerken en met elkaar te bespreken, wie wat gaat doen. 

Het allerbelangrijkste is  dat leerlingen plezier hebben in de les en dat de leerlingen trots zijn op de eigen gemaakte werkstukken en producten. 
Dit schooljaar hebben de leerlingen ook veel producten voor de kerstmarkt in Schagen gemaakt. Hiervan zijn meerdere dingen verkocht!
Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT